aqinledantwerpen.jpg

SECTORNIEUWS 05/10/2018

Nieuw expertisecentrum LED Water helpt KMO’s om water te besparen en te hergebruiken

Onlangs is in de Trappistenbrouwerij van Westmalle het Laagdrempelig Expertise- en Dienstenverleningscentrum (LED) Water in de provincie Antwerpen officieel boven de doopvont gehouden. KMO’s kunnen bij het LED Water terecht voor advies over het managen van hun bedrijfswater. Tevens geeft de provincie Antwerpen ondersteuning aan demonstratieprojecten zodat bewezen technologie gemakkelijker en op een rendabele manier op de markt kunnen komen.

De onderzoeksgroep BioGEM van de Universiteit Antwerpen is de thuishaven van dit initiatief in de provincie Antwerpen. BioGEM adviseert met LED Water KMO’s over het optimaliseren van het gebruik van hun bedrijfswater om zo water te besparen of slim te hergebruiken. BioGEM staat voor Bio-Chemical Green Engineering & Materials en ontwikkelt duurzame oplossingen voor de industrie door synergetische combinatie van biochemische ingenieurstechnieken en groene chemische processen in de volgende gebieden en hun overlappingen: watertechnologie, industriële biotechnologie en hernieuwbare of eco-efficiënte bouwstenen en materialen.

Naast eerstelijnsadvies, is het ook belangrijk dat men maatregelen effectief uitvoert en breed uitrolt. Daarom organiseert Vlakwa/VITO open calls voor demonstratie- en disseminatieprojecten. Via die projecten krijgen bedrijven de kans om op laagdrempelige wijze duurzame technieken, materialen, concepten en systemen op het vlak van water te demonstreren in een industrieel relevante omgeving.

www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/biogem


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.