45165374waterzuivering.jpg

SECTORNIEUWS 10/04/2019

Farmaceutische producten in het milieu: de Europese Commissie bepaalt maatregelen om de risico’s en uitdagingen aan te pakken

In een onlangs door de Europese Commissie goedgekeurde mededeling wordt een reeks maatregelen geschetst om de vele uitdagingen aan te pakken die afvalstoffen uit de productie van farmaceutische producten met zich meebrengen voor het milieu.

De strategische aanpak van de Commissie in verband met farmaceutische producten in het milieu bepaalt verbeteringen in zes actiedomeinen met betrekking tot alle stadia van de levenscyclus van farmaceutische producten. De tekst behandelt zowel diergeneesmiddelen als geneesmiddelen voor de mens. Die domeinen bestrijken alle fasen van de levenscyclus van farmaceutische producten, van ontwerp en productie tot afvalverwijdering en -beheer, in overeenstemming met de beginselen van het werkdocument van de diensten van de Commissie over duurzame producten in een circulaire economie. Acties in de zes betrokken domeinen omvatten maatregelen om het verstandige gebruik van farmaceutische producten en het bewustzijn in verband daarmee te vergroten, de voorlichting en risicobeoordeling te verbeteren, monitoringgegevens te verzamelen en een ‘groen ontwerp’ van die producten aan te moedigen, de uitstoot van de fabrikanten te verlagen, het afval te verminderen en de afvalwaterzuivering te verbeteren.

Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-1597_fr.htm


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.