92995985vmminvesterenproperewaterlopen.jpg

SECTORNIEUWS 28/10/2019

Slim investeren voor propere waterlopen

De Vlaamse rioolbeheerders investeren in infrastructuurprojecten om in 2027 de goede toestand van onze waterlopen te bereiken. De VMM legt voor elke gemeente een doelstelling vast. Hoe kan de rioolbeheerder zijn financiële middelen het best inzetten om de meest noodzakelijke projecten te realiseren? De nieuwe VMM-simulator op maat helpt daarbij.

Met de simulatortool kan de rioolbeheerder of gemeente zelf aan de slag om na te gaan of en hoe die reductiedoelstelling financieel realiseerbaar is en met welke projecten. Zij kunnen zelf verschillende simulaties maken en kunnen daarbij zowel de keuze aan projecten als de financiële middelen laten variëren.

Het model is door de VMM op maat gemaakt voor elke gemeente. Een aantal parameters zijn generiek maar kunnen door de rioolbeheerder bijgewerkt worden naar de reële situatie.

De reductiedoelstelling en de simulatortool zijn bedoeld als ondersteuning bij de opmaak van het meerjarenprogramma. Het is belangrijk om in het meerjarenprogramma concrete acties op te nemen om tegen 2027 een goede toestand van de waterlopen te bereiken. Dat kadert ook in de voorbereiding en opmaak van de doelstellingen van de stroomgebiedsbeheerplannen 2022-2027.

In de periode juni-juli 2019  kreeg elke gemeente en rioolbeheerder de geïndividualiseerde simulator toegestuurd per mail.

www.vmm.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.