DOSSIERS  
Riorama 20 – december 2017

De raingarden als wadi versie 2.0

Assetmanagement is inzake infiltratievoorzieningen nog lang niet vanzelfsprekend. Soms ontbreekt het geld, soms de kennis en heel vaak een stukje passie. Bij wadi’s is er een extra het dilemma. Wie beheert het groen? Wie beheert de slok-op? Wie beheert de drain? En hoe zorgen we ervoor dat alles samen goed blijft werken? Aan de horizon gloort echter de dageraad. Binnen het beheer van openbaar groen bestaat het concept ‘zorgeloos groen’ waarbij een mooi beeld tegen een lagere beheerprijs voor ogen staat. Het is dan wel van belang het idee van de grasmat los te laten en open te staan voor een heel andere inrichting. Zou een natuurvriendelijke wadi met beplanting mogelijk zijn? Dit artikel bespreekt de nieuwe vorm van een wadi, versie 2.0, waarbij die er aantrekkelijk uitziet en lagere beheerkosten kan opleveren. Positief nieuws voor inwoners en beheerders.

De volledige tekst van dit artikel is enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Registreer u GRATIS.

Met uw login en paswoord krijgt u meteen ook volledige toegang tot de andere websites van FCO Media, ook uw credits kan u op al deze websites gebruiken: Cool & Comfort, De Onderneming, Dimension, FM Magazine, Aquarama, Techcare, Maintenance Magazine en Top Security.


Nieuwe gebruiker

Na GRATIS registratie:

  • Leest u volledige artikels.
  • Krijgt u Riorama per post toegestuurd en kunt u het magazine ook online lezen of downloaden.
  • Ontvangt u gratis 5 credits, die u kunt inzetten om een event of opleiding aan de agenda toe te voegen of een vacature te publiceren.